Pretraži sajt
Blog
22.01.2021.

FUSE 18V akumulatorske bušilice i zavijači

FUSE 18V akumulatorske bušilice i zavijači

 

Akumulatorske bušilice i zavijači koriste se za bušenje rupa, i omogućavaju pričvršćivanje šrafova, navrtka i malih zavrtnja. Opremljene su kvačilom koje isključuje pogon bušilice. Malo je električnih alata koji su tako raznovrsni kao ručne bušilice. One prave rupe u drvetu, čeliku, nerđajućem metalu, betonu, gips kartonu, plastici, i Bog zna čemu još. Prave rupe sa navojem za prihvatanje mašinskih šrafova. Pokreću veliki broj zateznih elemenata sa navojem od šrafova za drvo, šrafova za gips karton, do šrafova za beton. Korišćenjem ovih alata korak ste bliže proizvođaču nameštaja jer njima možete izbušiti rupu, zaviti i ukopati bilo koji šraf. Koristite različite vrste nastavaka i sa lakoćom sklopite i rasklopite sve što želite.

 

Podešavanje obrtnog momenta

Podešavanje obrtnog momenta je jedna od najbitnijih funkcija. Na glavi uređaja ćete videti prsten sa brojčanikom od 1 do 19 ili 20. Pomeranjem ovog prstena podešavate željeni moment stezanja.

 

Birač brzine

Većina bušilica i zavijača ima dve brzine. Podesiv zupčanik pruža raznovrsnost na osnovu zadatka koji izvršavate. Podešavanje 1 je niska brzina – visoki obrtni moment i najbolja je za zavijanje šrafova. Podešavanje 2 je visoka brzina – nizak obrni momenat i namenjena je za bušenje ili za zatezanje šrafova.

 

Prekidač sa regulatorom brzine

Prekidač sa regulatorom brzine omogućuje korisniku lakše korišćenje alata naročito u situacijama kada je potrebna fina artikulacija zbog specifičnosti same burgije ili materijala.

 

Podešavanje napred/nazad

Svaka bušilica ima podešavanja napred i nazad. To je klizni prekidač koji pokazuje i menja smer okretanja glave bušilice.

 

Stezna glava bez ključa

Da biste prikačili burgiju ili nastavak na bušilicu, moraćete da otvorite steznu glavu koja će raširiti zube dovoljno široko i omogućiti burgiji ili nastavku nesmetano montiranje.

 

Elektromotori

Motor za bušilicu ili zavijač dizajniran je za pretvaranje električne energije u mehaničko kretanje. Dve najčešće vrste motora su motori bez četkica (indukcioni) i sa četkicama (kolektorski). Bušilice i zavijači sa elektromotorima sa četkicama su često jeftiniji i lakši za održavanje, tako da su uglavnom izbor “ne-profesionalaca”. Bušilice i zavijači sa motorima bez četkica su lakše i prenosivije, imaju veću efikasnost i bolji učinak, dizajnirane su za napredne korisnike.